torstai 23. toukokuuta 2013

Terveyttä ravinnosta ja liikunnasta

Viime lauantaina vietimme hyvinvointipäivää kylätalolla. Aamun sateet väistyivät sopivasti puolen päivän aikaan, kun starttasimme tapahtuman. Ensiksi tankkasimme energiaa päivän urheilusuorituksia silmällä pitäen runsaskuituisen viikunasmoothien muodossa. Pirtelön kanssa nautimme SunSpeltin täysjyvänäkkileipää guacamolen kera. 


Mainittakoon, että SunSpelt ilahdutti meitä lahjoittamalla kokkailujamme varten mukavan setin maistuvia spelttituotteita ja CocoVi tarjosi superfoodeja herkkuja varten sopuhintaan :) 
Iso kiitos yhteistyöstä!Satu Ketonen piti mielenkiintoisen ja ajatuksia herättävän luennon terveelliseen ravintoon, omega-rasvoihin ja terveyteen liittyen. Satun pojat olivat mukana apuluennoitsijoina. 


Luennon jälkeen osa porukasta lähti ulos sauvakävelylenkille. Reippailun jälkeen Kaisu veti ohjatun  keppijumppatuokion kylätalon pihalla. Jumpan jälkeen nälkä alkoikin jo kurnia vatsanpohjassa siihen malliin, että kohta oli aika aloittaa kokkailut. Sitä ennen tutustuimme ravintorikkaisiin SunSpeltin tuotteisiin. SunSpeltin nettisivuilla kerrotaan: "Speltti on vehnänsukuinen alkuperäisvilja noin 10000 vuoden takaa. Useat muinaiskulttuurit käyttivät spelttiä ravinnoksi merkittävissä määrin." "Speltti on jalostamaton vilja, joka on säilyttänyt alkuperäisen koostumuksensa läpi historian. Näin se on luonnonmukaista ravintoa sekä ihmisille että eläimille." Ja lisäksi monet keliaakikot voivat syödä spelttiä, vaikkei se ole gluteenitonta, koska se on niin paljon hellävaraisempi ihmisen keholle ja suolistolle kuin esimerkiksi tavallinen vehnä! SunSpeltin valikoimissa on kuitenkin myös täysin gluteeniton tuote, luomukvinoa, jota käytimme salaattiin. Kaikki päivän kokkailuissa käytetyt viljatuotteet olivat spelttiviljaa. Käytössä ei ollut havaittavaa eroa tavalliseen vehnään, ainoastaan maku oli paljon parempi! Alkuvehnäjauhossa riittää kyllä sitkoa niin pizza- kuin pullataikinaankin. Spelt Kuitulisällä saa taikinoihin, pirtelöihin tms. helposti lisäkuitua. 
Kuva: SunSpelt
Kuva: SunSpelt
Päivän menu oli kokonaisuudessaan seuraavanlainen, reseptit tulevat blogiin myöhemmin:

Manteli-omena-viikunasmoothie kuitulisällä

Spelttinäkkäri & guacamole


Spelttipizza Margherita

Parsa-spelttipizza
Villiyrtti-kvinoasalaatti


Banaaniletut  & marja"jäätelö"

Mulperi-manteliraakasuklaa
Pakuritee
Esittelyssä olivat myös CocoVi:n superfoodit. Superfoodit tarkoittavat erityisen ravintotiheitä, puhtaita ruoka-aineita. CocoVi:n valikoimista löytyi ainekset mm. herkulliseen mulperi-manteliraakasuklaaseen. Saimme kuulla tietoa mm. raakasuklaasta ja pakurikäävästä sekä niiden terveysvaikutuksista.


Pizzakin voi olla terveellistä! Kaikki riippuu käytettävistä raaka-aineista... Pohjaan leivottiin alkuvehnäjauhojen lisäksi täysjyväjauhoja ja kuitulisää. Täytteinä tuoretta parsaa, herkkusieniä, kirsikkatomaatteja, punasipulia, tuoretta basilikaa, rucolaa ja aitoa buffalomozzarellaa. Nam!
Kvinoasalaattiin laitettiin sesongin huipputuotteita, villiyrttejä: voikukan, koivun ja mustaherukanlehtiä.Raakasuklaaseen rouhittiin mulperi-marjoja ja kuorellisia luomumanteleita. Mulperit ovat silkkiäispuun marjoja ja tuovat suklaaseen hieman toffeemaista makua.

Kylmäpuristettu kookosöljy sopii mainiosti banaanilettujen paistamiseen. Antaa hyvän paistopinnan ja maun.


Ja lopputulos ei voinut olla muuta kuin suussa sulavan herkullinen!

Paikalla oli myös Miia esittelemässä Oriflamen Wellness-tuotesarjaa ja biohajoavaa kosmetiikkaa sekä luonnonkosmetiikkaa. 


Ennen kotiinlähtöä oli vielä rentoutumishetki. 
Päivä oli kaikenkaikkiaan monipuolinen ja onnistunut. Järjestelyistä kuuluu iso kiitos Kaisulle, joka organisoi päivän ohjelman yhdessä Hannan kanssa.

Kuvat:  Kaisu Leinonen 2013
Tuotekuvat: SunSpelt

Ei kommentteja: