sunnuntai 11. elokuuta 2013

Mato-onkiretki 13.8.

Kesä on hujahtanut vauhdilla jo alkusyksyn puolelle. Kesä on mennyt marttojen osalta melko matalalla profiililla, ohjelmassa on ollut mm. tutustumisretkiä ja yksi kahvitus. Nyt voisimme aktivoitua ja kokoontua retkeilyn merkeissä, mukaillen Marttaliiton ja Metsähallituksen Mennään eikä meinata -teemakampanjaa. Samalla käydään läpi syksyn tulevia kursseja ja ohjelmaa sekä ajankohtaisia asioita.

Fishing by Boston Public Library
Fishing, a photo by Boston Public Library on Flickr.
Lähdetään matkaan Eija ja Raimo Putkosen pihasta tiistaina klo 16.30. Tarkoitus olisi mennä Suuri-Nivungin ja Musta-Nivungin rannoille onkimaan. Jos onkiminen ei nappaa, voi myös marjastaa tai sienestää. Autolla pääsee lähelle kohdetta ja rannoilta on melko helppo onkia, mutta varusteina kannattaa tietysti olla kumpparit, mahdollisesti myös sadevarusteet. Evästauolla paistetaan makkaraa tms. nuotiolla. Ja tietysti suuren kalasaaliin voimme paistaa myös. Varaa mukaan omat makkarat tai mitä haluatkin paistella. Tuon yhteiseksi kaikille lisukkeet, leipää ja juomista. Ota mukaan myös oma juomamuki (ja astiat mitä tarvitset), onki, sanko, poimuri tms.. Matoja voi kaivella ennen lähtöä Eijan muhevasta kompostista.

Niin, ja lapset, puolisot ja kumminkaimat voi myös pyytää mukaan retkeilemään!

P.s. Jos keli näyttää tiistaina kovin sateiselta, mietitään lähdetäänkö vai kokoonnutaanko retken sijaan Eijan ja Raimon mökillä sisätiloissa Hautalammen rannalla.

Ei kommentteja: