lauantai 4. kesäkuuta 2016

ke 15.6. klo 17.30 Betonikoristeita puutarhaan –kurssi Tasapään kylätalolla

Ilmoittautuminen kurssille VIIMEISTÄÄN 12.6.  tasapaanmartat(AT)gmail.com / puh. 040 505 2257 Hanna


Pohjois-Karjalan Martat ry/Maarit Sallinen-Uusoksa

Betonikoristeita puutarhaan –kurssi --- tarvikelista


Kurssilaiset
Sään mukainen vaatetus (saavat likaantua) + kumihansikkaat. Kuivabetoni voi myös pölistä, jos olet herkkä ota hengityssuojain.

Koristevatien osalta ottakaa mukaan vaneria tai uunipelti(käytöstä poistunut), jonka päällä voitte kuljettaa työn kotiin.

Alla vaihtoehtoja kurssikokeiluihin, voi kokeilla useimpia.
Ideoita mitä voi tehdä ja siihen tarvittavat tarvikkeet

Noppakoristekivet puutarhaan
2-3 maitotölkkiä, koristelasikiviä tai vastaavaa. Koristeellisia pieniä lehtiä.

Koristesienet kukkaruukkuun tai kasviryhmään
2-3 vessapaperirullan hylsyä, puolipyöreä astia ”lakiksi”, ja jos haluat maahan kiinnitysraudan, niin raudoitusraudan pätkä. Tai jos haluat lakin epätasaisemman, lakin voi muotoilla pesuvadissa jossa on ”hiekkakakkuhiekkaa”.

Koristelaatat puutarhaan
2-3 muovista, puhdasta esim. karkkilaatikkoa, muovidynoa, marg.rasiaa tai vastaavaa muotiksi.  Koristeeksi koristekivet, erilaiset lehdet ym.

Koristevati/lintujen juoma-astia
2-3 l hiekkaa, vanha uunipelti/pesuvati/vaneri tms., raparperinlehti eri kokoisia/vuorenkilven/kuuliljan lehti, koristekiviä jos haluaa. Jos aikoo tehdä isomman työn on hyvä varata kanaverkon pala mukaan.

Betoniruukku
Betoniruukkua varten sanko/ämpäri  esim. 10-12 l sanko, joka on levenevä ylöspäin ja jonka voi tarvittaessa rikkoa. Toinen sanko, joka on pienempi. Sisäkkäisten sankojen välitilaa tulee jäädä noin 3-5 cm ruukku. Jos teet ruukkua ota 1-2 viinipullon korkkia.


Voi ottaa varalle pieniä muotteja mukaan esim:
o   Kurssilla voi hyödyntää muotteina ja koristeina kierrätystavaraa, ottakaa kurssille mukaan. Riippuen mitä haluatte kokeilla.
o   lasten hiekkalelut, ämpärit, pesuvadit, muoviset karkkilaatikot, jäätelöastiat, jugurttipurkit, keittiökulhot, muoviset kukkaruukut ja amppelit...
o   myös jotkin puuastiat käyvät: rasiat, laatikot, tarjottimet, vadit... oltava sileää ja lakattua puuta tai lakattava ensin, ettei betoni tartu

Savi-, lasi- ja keramiikka-astiat, huokoiset, imevät ja liian heikot materiaalit eivät käy!
Parempi tuoda reilusti erilaisia muotteja mukana kurssille, niin katsotaan yhdessä mitkä ovat sopivia ja materiaalia voi vaihdella kurssilaisten kesken!

Ei kommentteja: